e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

October 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 40 1 2 3 4 5
week 41 6 7 8 9 10 11 12
week 42 13 14 15 16 17 18 19
week 43 20 21 22 23 24 25 26
week 44 27 28 29 30 31
Με αφορμή την ενότητα 2 (Module 2) τής μεθόδου Adosphère 3, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα πραγματοποίησαν πρωτότυπες εργασίες (γραπτή σύνθεση – power point).
Συγκεκριμένα, αφού διδάχθηκαν το σχετικό λεξιλόγιο για να περιγράφουν μια συνταγή, να μιλούν για διατροφικές συνήθειες, για τη διατροφή και τη μαγειρική τέχνη, χωρίστηκαν σε 4 ομάδες με σκοπό να ερευνήσουν και κατόπιν να συνθέσουν μια πραγματική και μια φανταστική ιστορία για την προέλευση ενός διάσημου γαλλικού πιάτου.
Στη συνέχεια οι μαθητές κάθε ομάδας παρουσίασαν την εργασία τους στην τάξη και οι υπόλοιποι ψήφισαν ποια είναι η πραγματική ιστορία. Τέλος, κάποιες ομάδες κέρασαν τις υπόλοιπες με το προϊόν που οι ίδιες παρασκεύασαν!
Οι μαθητές παρουσίασαν τα παρακάτω εδέσματα ως εξής:
Αθανασοπούλου Ευαγγελία, Βλαχοπούλου Μαρία, Πολιτίδη Αλίκη, Τσουκαλά Μυρσίνη: le croissant
Αγιακλόγλου Κυριάκος, Ευστρατιάδου Σοφία, Ζαμποπούλου Αριάδνη, Καστρησίου Σταυρίτα: la madeleine
Αναστοπούλου Έφη, Γκέρτσου Χριστίνα, Λάμπρου Ιωάννα, Μπρη Μυρτώ: le carambar
Σοβατζόγλου Βαλένα, Σταθακοπούλου Χριστίνα, Στεφανάκη Έφη, Τρανούδης Γιώργος: le Paris-Brest.