e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

October 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 40 1 2 3 4 5
week 41 6 7 8 9 10 11 12
week 42 13 14 15 16 17 18 19
week 43 20 21 22 23 24 25 26
week 44 27 28 29 30 31
Η επαφή με το λεξιλόγιο που έχει σχέση με τη διατροφή αποτέλεσε την αφορμή για ένα ταξίδι στον κόσμο τής γαλλικής γαστρονομίας και πιο συγκεκριμένα στον κόσμο των γαλλικών τυριών.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Δέσποινας Χατζηιωάννου, ανακάλυψαν τα διαφορετικά είδη τυριών, ασχολήθηκαν με τις διάφορες κατηγορίες ανάλογα με την υφή, τις μεθόδους παραγωγής, τις πρώτες ύλες αλλά και τις περιοχές προέλευσης, συνειδητοποιώντας ότι πολλά από αυτά τα έχουν ήδη γευτεί. Βρήκαν πληροφορίες και, στις 6 Μαΐου 2014, τις παρουσίασαν με μεγάλο ενδιαφέρον στους συμμαθητές τους. Οι εργασίες τους αναρτήθηκαν σε ταμπλό στον χώρο τού Σχολείου.