e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

July 2024
Last month   Next month
S M T W T F S
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31
Με αφορμή τη Journée Nationale du Fromage (27 mars) οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα στις 28 Μαρτίου 2014 πήραν μέρος σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ξενάγησης στον κόσμο των γεύσεων των γνωστότερων γαλλικών τυριών.
Αρχικά, οι μαθητές είδαν τρία βίντεο που παρουσίαζαν τα γαλλικά τυριά και τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια έντυπου υλικού επικεντρώθηκαν στη μελέτη τεσσάρων τυριών: camembert, brie, roquefort, fromage de chèvre και, τέλος, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μάθημα γευσιγνωσίας και να τα δοκιμάσουν μέσα στην τάξη.
Στη βιωματική αυτή προσέγγιση, τις εντυπώσεις κέρδισαν το brie και το fromage de chèvre, ενώ το camembert, αν και αποτελεί ίσως το πιο γνωστό γαλλικό τυρί, ήρθε τελευταίο στις προτιμήσεις των παιδιών λόγω τής ιδιαίτερης μυρωδιάς του.
Τέλος, οι μαθητές συνέθεσαν κολλάζ πάνω σε χαρτόνια με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τυριά από διάφορες περιοχές τής Γαλλίας με τα οποία στόλισαν την τάξη τους.
Την επιμέλεια τής δράσης είχαν οι καθηγήτριες κ. Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.