Με τη δραστηριότητα αυτή, που πραγματοποιήθηκε από τις 10 Μαρτίου μέχρι και τις 15 Μαΐου 2014 με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Ερ. Λιάκου, δόθηκε το έναυσμα στα παιδιά για την εξερεύνηση τού κόσμου των γαλλικών τυριών. Περισσότερο ή λιγότερο κρεμώδη, λευκά ή κίτρινα, παστεριωμένα ή μη, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των μαθητών και τους οδήγησαν σε καινούργια μονοπάτια γνώσης: Πόσα είδη γαλλικών τυριών υπάρχουν; Ποιες περιοχές τής Γαλλίας φημίζονται για τα τυριά τους; Ποια είναι τα πιο δημοφιλή και ευρέως γνωστά γαλλικά τυριά; Ποια είναι η ιστορία τους και ποιος ο τρόπος παραγωγής τους; Ποιες οι συνθήκες και ποιος ο χρόνος ωρίμασής τους;
Οι απαντήσεις δόθηκαν μέσα από την δημιουργία τού χάρτη των τυριών, που συνοδευόταν από λίστα των γαλλικών τυριών (συλλογική εργασία) και από έρευνα και συλλογή πληροφοριών και φωτογραφιών. Οι εργασίες των μαθητών έγιναν στη γαλλική γλώσσα, συζητήθηκαν στην τάξη και στη συνέχεια αναρτήθηκαν σε μορφή ταμπλό στον χώρο τού Σχολείου (σύνθεση ατομικών εργασιών).
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/en/diakriseis/457-greek/more/foreign-languages/french/students-activities/19795-plateau-de-fromages#sigProIde3d3048928
https://arsakeio.gr/en/diakriseis/457-greek/more/foreign-languages/french/students-activities/19795-plateau-de-fromages#sigProIde3d3048928