Αρχικά, οι μαθητές είδαν τρία βίντεο που παρουσίαζαν τα γαλλικά τυριά και τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια έντυπου υλικού επικεντρώθηκαν στη μελέτη τεσσάρων τυριών (camembert, brie, roquefort, fromage de chèvre) και, τέλος, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μάθημα γευσιγνωσίας και να τα δοκιμάσουν μέσα στην τάξη.
Στο βιωματική αυτή προσέγγιση, τις εντυπώσεις κέρδισαν το brie και το fromage de chèvre, ενώ το camembert, αν και αποτελεί ίσως το πιο γνωστό γαλλικό τυρί, ήρθε τελευταίο στις προτιμήσεις των μαθητών λόγω τής ιδιαίτερης μυρωδιάς του.
Τέλος, οι μαθητές τού Στ΄1 τμήματος συνέθεσαν κολλάζ πάνω σε χαρτόνια με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τυριά από διάφορες περιοχές τής Γαλλίας, με τα οποία στόλισαν ταμπλό στο κεντρικό χολ των Σχολείων.
Την επιμέλεια τής βιωματικής δράσης είχαν οι καθηγήτριες κ. Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/en/diakriseis/457-greek/more/foreign-languages/french/students-activities/19177-mathainw-na-gevomai-ta-gallika-tyria#sigProIdeb526e0605
https://arsakeio.gr/en/diakriseis/457-greek/more/foreign-languages/french/students-activities/19177-mathainw-na-gevomai-ta-gallika-tyria#sigProIdeb526e0605