e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




180 χρόνια σ’ αυτόν τον κόσμο τον μικρό τον μέγα!
180 χρόνια Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία!
180 χρόνια προσφοράς στην παιδεία!
Το 1836 στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος, παιδαγωγοί, άνθρωποι του πνεύματος και αγωνιστές ίδρυσαν τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με σκοπό να μορφώσουν τα ελληνόπουλα και να αναγεννηθεί το έθνος. Εμπνευσμένοι πνευματικοί άνθρωποι, που, όταν η Ελλάδα ακόμα πάσχιζε να σταθεί στα πόδια της, τόλμησαν να μιλήσουν για την αναγκαιότητα παροχής εκπαίδευσης. Και από τότε μέχρι σήμερα τα σχολεία της ΦΕ βρίσκονται αδιάλειπτα στην πρωτοπορία της εξέλιξης και των καινοτόμων δράσεων στην εκπαίδευση.
Βασισμένοι στην παρακαταθήκη των ιδρυτών της ΦΕ, φτάσαμε και στη φετινή σχολική χρονιά, που… «Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας», αποτέλεσε για εμάς, στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, την αφορμή για ένα ταξίδι με τους μαθητές μας στον κόσμο της γνώσης και της ζωής μέσα από την επιστήμη, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική και τον αθλητισμό.
Γι’ αυτό στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους στις 13 Ιουνίου και αποτέλεσε τον επίλογο του ταξιδιού μας μοιραστήκαμε την πληρότητα που νιώσαμε μέσα από τα μαγευτικά μας ταξίδια !
Χρώματα, μουσική, συναισθήματα και χαμόγελα από τους παντοτινούς πρωταγωνιστές τους σχολείου μας τους μαθητές μας!
Ευχαριστούμε, παιδιά!
Καλό καλοκαίρι!