e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Φθινόπωρο. Εποχή συνυφασμένη με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το τέλος του καλοκαιριού, φορτίζεται από μελαγχολία και νοσταλγία για τον ανέμελο καλοκαιρινό κύκλο που κλείνει. Φορτίζεται από ανησυχία και αγωνία για τις νέες πορείες που αναμένουν να χαραχτούν∙ για τις εξελίξεις που θα προκύψουν και που δεν θα μπορούμε πάντα να προβλέψουμε…
Η στάση μας απέναντι στο απρόβλεπτο μπορεί να είναι στάση αγωνίας και φόβου. Θα τα καταφέρουμε; Την ίδια στιγμή, μπορεί να είναι στάση γενναιότητας και καρτερίας. Θα τα καταφέρουμε!
Ας πιστέψουμε στη δύναμή μας, ας σπάσουμε τα σύνορα του δισταγμού και της αμφιβολίας προς τον εαυτό μας, ας αγαπήσουμε την ευθύνη των όσων αναλαμβάνουμε. Ας τολμήσουμε το επόμενο βήμα, ζυγίζοντας τις δυνάμεις μας και εστιάζοντας στην προετοιμασία μας.
Ας επιχειρήσουμε να αναζητήσουμε τα χρώματα και την ομορφιά πίσω από το ασπρόμαυρο και δαιδαλώδες τοπίο της καθημερινότητάς μας. Ας επιλέξουμε σε αυτό το σταυροδρόμι της ζωής τον δρόμο –γιατί όχι;– τον λιγότερο ταξιδεμένο ή αυτόν που διαισθανόμαστε πως είναι ο σωστός για εμάς. Αυτό θα κάνει όλη τη διαφορά.
Με τις θερμότερες ευχές μας στους μαθητές/στις μαθήτριές μας και στους γονείς τους
για Υγεία, Πρόοδο, Δύναμη και Επιτυχία.

Ο Σύλλογος Καθηγητών και η Διευθύντρια
του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού