e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Ούτε τέχνη ούτε σοφίη εφικτόν, εάν μη μάθη τις» 
(Δεν μπορείς να μάθεις τέχνη ούτε να αποκτήσεις σοφία χωρίς εκπαίδευση)
Δημόκριτος

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Με την ευκαιρία τής έναρξης τού νέου διδακτικού έτους σας καλωσορίζουμε σε ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση και στη δημιουργία. 
Οι συνθήκες βέβαια περίεργες και τα μέτρα που όλοι καλούμαστε να εφαρμόσουμε, πρωτόγνωρα και ...άβολα, αλλά απαραίτητα. Τολμούμε όμως να πούμε ότι η σωστή εκπαίδευση είναι συνώνυμη της υγείας!
Ευχόμαστε θερμά στους γονείς καλή δύναμη και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία γνωρίζοντας πως εμπιστευόσαστε στα χέρια μας ό,τι πολυτιμότερο έχετε. Η εποικοδομητική συνεργασία σας θα μας ενθαρρύνει και θα συνεισφέρει ανεκτίμητα στην επίτευξη των στόχων του Σχολείου. 
Θερμές ευχές και στους μαθητές και στις μαθήτριες μας για καλή πρόοδο. Με επιμονή και υπομονή να κατακτήσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν δεξιότητες και ήθος. Όλοι ξέρουμε ότι η κοινωνική και συναισθηματική μάθηση αποτελεί στους νέους ανθρώπους σημαντική συνιστώσα για την εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.
Προσβλέπουμε πάντοτε σε μια αληθινή παιδεία που δίνει στους μαθητές μας νέες οπτικές θέασης του κόσμου, εσωτερική εγρήγορση, διεύρυνση οριζόντων, προοπτικές ουσιαστικής συνεργασίας.
Επιθυμούμε μια παιδεία που να ανοίγει τα μάτια των μαθητών, ώστε να αποτιμούν συνειδητά το παρόν και να οραματίζονται με «λογισμό και μ’ όνειρο» το μέλλον για να μη θυσιάζουν στο βωμό της ευκολίας την ομορφιά της δυσκολίας.
Με αυτές τις σκέψεις ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά, με δύναμη και υγεία. 

Η Διευθύντρια                                                                  Ο Σύλλογος Διδασκόντων 
Αμαλία Μαυροειδή