e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Ε΄2 τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών υποδέχτηκαν στην τάξη τους τους γονείς τους προκειμένου, μέσα από τις ιστορίες τους, να τους ταξιδέψουν... από τη Γη ως τον ουρανό, με κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό.

Ένα μέρος τής παρουσίασης αφορούσε στη μουσειακή εκπαίδευση, η οποία υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής δράσης στη φετινή σχολική χρονιά, στο πλαίσιο τής εξερεύνησης των μικρών μαθητών για τη σχέση τού ανθρώπου με τη φύση, τη ζωή και το σύμπαν.

Έτσι, στο πλαίσιο τής παρουσίασης υλοποιήθηκε κι ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο, στο οποίο τα παιδιά και οι γονείς συνδημιούργησαν, με εφαλτήριο τη διαστημική τέχνη και τα έργα τού πρωτοπόρου της Τσέσλι Μπόουνστελ (Chesley Bonestell).

Ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων ήταν μεγάλος και η δημιουργική αλληλεπίδραση τους στο περιβάλλον τής τάξης γέμισε όλους μας χαρά και αισιοδοξία. Την επιμέλεια αυτής τής δράσης είχαν η κ. Ολυμπία Παπούλια, δασκάλα, και η κ. Κανέλλα Στασινοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών.