e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο πλαίσιο τού προγράμματος Artemis Mission τής NASA που υλοποιούν, επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Με μια κουβέρτα στο Διάστημα» τής κ. Χρ. Κωνσταντουδάκη, των εκδόσεων Διόπτρα, το οποίο ανήκει στην συλλογή τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες συζήτησαν με τις νηπιαγωγούς τους, στις 16 Μαΐου 2024, για το αίσθημα ασφάλειας που αισθανόταν ο ήρωας τού παραμυθιού και στη συνέχεια παρουσίασαν στην ομάδα τα αντικείμενα εκείνα με τα οποία αισθάνονται ασφάλεια και προστασία. Ακόμη, συμμετέχοντας σε ένα θεατρικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού δημιούργησαν με υφάσματα μια πολύχρωμη κουβέρτα, με την οποία ταξίδεψαν σε μέρη φανταστικά. Έπειτα, πραγματοποίησαν ψηφιακή συνάντηση με τη συγγραφέα τού παραμυθιού κ. Χριστίνα Κωνσταντουδάκη και με τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία των νησιών Σύρου και Νάξου. Κατά τη διάρκεια τής συνάντησης αυτής η συγγραφέας παρουσίασε με ευφάνταστο τρόπο τους ήρωες τής ιστορίας, συνομίλησε με τους μαθητές, έλυσε τις απορίες τους και έπαιξαν μαζί ένα παιχνίδι με τους πλανήτες.

Τέλος, τα παιδιά τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου και των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων τής αφιέρωσαν ένα βίντεο με τις ζωγραφιές από τα δικά τους «κουβερτάκια», το οποίο επιμελήθηκαν οι νηπιαγωγοί κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου.