e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η οικονομολόγος καθηγήτρια τού Αρσακείου Θεσσαλονίκης κ. Μ. Α. Βέργουλα, υπεύθυνη τού προγράμματος Teachers4Europe, παρουσίασε τις δράσεις που εκπόνησαν οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου και Γυμνασίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο τού προγράμματος. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση με θέμα "Οι μαθητές του σήμερα, οι ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες του αύριο" στις 10 Μαΐου 2017 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και διοργανώθηκε από τους Α4Ε Δ.Ε. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Η παρουσίαση με τίτλο "Προσεγγίζοντας την Ευρώπη: Αφορμές για ενημέρωση, συμμετοχή, δράση" περιελάμβανε σύνολο δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μαθημάτων, όπως είναι η Πολιτική Παιδεία (παρουσίαση και συζήτηση ευρωπαϊκής επικαιρότητας), η Ερευνητική Εργασία (διασχολική συνεργασία-τηλεδιάσκεψη για βραβείο Ζαχάρωφ, θεματολογία για ευρωπαϊκές πολιτικές), αλλά και εκδηλώσεις, όπως η εκδήλωση για το πρόγραμμα Erasmus και η Ημέρα τής Ευρώπης, που αφορούσε συνεργασία και διάχυση ευρωπαϊκών προγραμμάτων μεταξύ λυκείου αλλά και γυμνασίου. Τέλος, παρουσιάστηκαν και οι συμμετοχές σε ημερίδες και συνέδρια ευρωπαϊκού προσανατολισμού τού απογευματινού Ομίλου Ηγεσίας (EU Jobs & Mobility Roadshow, 5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, Διάλογος τού Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου με τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη).
Περιγραφή τής περσινής συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι διαθέσιμη στο http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2016/08/teachers4europe.html
Ιστοσελίδα τού προγράμματος με σχετικές πληροφορίες http://www.teachers4europe.gr/
Περιγραφή τής Ημέρας τής Ευρώπης
http://arsakeiolykeiothess.blogspot.gr/2017/05/blog-post_25.html?view=flipcard