e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Η κ.Μαρία-Αμαλία Βέργουλα,οικονομολόγος, καθηγήτρια τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχε ως ομιλήτρια και μέλος τής συγγραφικής ομάδας, στην παρουσίαση σχετικά με την "Αναφορά για τον Τομέα τής Νεολαίας στην Ελλάδα 2013-2015" τού Δικτύου Νέων Ελλάδας (Youthnet Hellas).
Η παρουσίαση έλαβε χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο τού Δήμου Αθηναίων.
Σε αυτή την αναφορά καταγράφονται όλες οι αλλαγές και εξελίξεις που αφορούν στη νεολαία, όπως θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης, νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, εκπαίδευση και κατάρτιση, πληροφόρηση και χρηματοδότηση.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις για την περίοδο 2013-2015, τα ευρήματα έρευνας τού Δικτύου σε τομείς όπως η νεανική ανεργία, το brain drain, η ρητορική μίσους και η μη συμμετοχή των νέων στα κοινά, καθώς και η ανάδειξη και καταγραφή βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων δράσεων στον τομέα τής νεανικής επιχειρηματικότητας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η κ. Ιουλία Πύρρου, εκ μέρους τού Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, καθώς και ο κ. Γιώργος Φούτας, μέλος τού ΔΣ τού ΟΠΑΝΔΑ και Διαμερισματικός Σύμβουλος τού Δήμου Αθηναίων.
Ακόμα, παρευρέθησαν εκπρόσωποι ΜΚΟ νεολαίας, ερευνητές σε θέματα νεολαίας και νέοι επιστήμονες που τοποθετήθηκαν στον διάλογο που ακολούθησε σε θέματα που αφορούν στη νεολαία.
Η "Αναφορά για τον Τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα 2013-2015" είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://youthnet.gr/GR/Actions-Reports.php.