e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μετά την πρώτη θέση στους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας τής Κεντρικής Μακεδονίας άλλη μια επιτυχία είχε σειρά για την Ομάδα Ρητορικής: πέντε μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης η Αναστασία Βαλτοπούλου, η Χρυσαλίνα Γουλή και η Αφροδίτη Καράταγλη από τη Β΄ τάξη, και η Ελισάβετ Κουγιουμτζόγλου με τον Βασίλη Αλεξανδρή από την Α΄ τάξη πήραν μέρος στην προκριματική φάση των Πανελλήνιων Αγώνων Επιχειρηματολογία-Αντιλογίας, που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018.
Ανάμεσα σε 30 περίπου σχολεία από τη Β. Ελλάδα η ομάδα τού Σχολείου προκρίθηκε στην τελική φάση των αγώνων, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 21 και 22 Απριλίου 2018, έχοντας συγκεντρώσει τη δεύτερη υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα διαγωνιζόμενα Σχολεία.
Στον πρώτο γύρο η ομάδα μας αντιμετώπισε το 3ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, με θέμα: «Η αιμοδοσία θα πρέπει να γίνει υποχρεωτική για κάθε υγιή πολίτη».
Στον δεύτερο γύρο «λογομάχησε» με το 3ο ΓΕΛ Βέροιας πάνω στο θέμα «Είναι απόλυτα θεμιτό να επιτρέπονται τα τυχερά παίγνια», ενώ στον τρίτο γύρο η αντιπαράθεσή της με το 2ο ΓΕΛ Ευόσμου αφορούσε στο θέμα «Σε μια δημοκρατική πολιτεία οι πολίτες δεν πρέπει να φέρουν όπλα, με εξαίρεση τα κυνηγετικά».
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι κ. Βασιλική Δεμίρη και Βίκτωρ Βαβαρούτσος, μαζί με τον απόφοιτο των Σχολείων μας Ανδρέα Παπαστάθη, δικηγόρο και σταθερό υποστηρικτή των ρητορικών προσπαθειών τού Σχολείου.