e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των μαθημάτων τής Φυσικής, τής Βιολογίας και των Γερμανικών, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Κέρκυρα από την Πέμπτη 3 έως την Κυριακή 6 Μαΐου 2018. Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές κ. Κώστας Χρυσοβέργης, Αλέξης Κοκκάλου και Χρυσάνθη Αλεξάνδρου.
Την πρώτη ημέρα τής εκδρομής η επίσκεψη στο ΚΠΕ Κέρκυρας, που βρίσκεται στη Λευκίμμη, εντυπωσίασε τους μαθητές και πέτυχε τον βασικό στόχο που ήταν η μελέτη των ανεμογεννητριών, των κινητήρων υδρογόνου και των υδροβιοτόπων τής περιοχής με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα τους. Έγινε σαφές πως η αειφορική τεχνολογία και η προστασία τού περιβάλλοντος αποτελούν τους θεμέλιους λίθους τής εποχής μας.
Δεύτερος στόχος τής εκδρομής ήταν η γνωριμία με τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό τής Κέρκυρας και των Ιωαννίνων και επετεύχθη με τις επισκέψεις σε όλα τα αξιοθέατα τής περιοχής, όπως είναι το Αχίλλειο, το Μον Ρεπό, το Κάστρο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το Μουσείο Caza Parlante, το Ποντικονήσι, το Φρούριο των Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ), το Βυζαντινό Μουσείο και η λίμνη των Ιωαννίνων. Οι ξεναγήσεις, περιεκτικές και ενδιαφέρουσες, βοήθησαν τα παιδιά να σχηματίσουν μια καθαρή εικόνα για το παρελθόν και το παρόν τής περιοχής.
Κάθε εκδρομή διατηρεί και τον ψυχαγωγικό της στόχο, ειδικά για τους εφήβους που έχουν την ευκαιρία να περάσουν όλοι μαζί, με τη συνοδία των καθηγητών τους, ένα ευχάριστο τριήμερο. Όλοι επέστρεψαν ευχαριστημένοι και γεμάτοι νέες εμπειρίες και εικόνες.