e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μια εξαιρετική παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς αλλά και καθηγητές τού  Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ο"Ερωτόκριτος", το σύγχρονο μιούζικαλ σε σύνθεση τού Δημήτρη Μαραμή που πέρυσι εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς στην Εναλλακτική Σκηνή τής Λυρικής στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου παρουσιάστηκε, βρέθηκε εφέτος στη Θεσσαλονίκη για τρεις μόνο βραδιές.
Όσοι μαθητές, γονείς και διδάσκοντες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση που τους απηύθηνε το Αρσάκειο για την από κοινού παρακολούθηση τής παράστασης δήλωσαν αναμφίβολα ενθουσιασμένοι!

Ο ποιητικός λόγος τού Βιτσέντζου Κορνάρου και το μοναδικό κρητικό ιδίωμα «έδεσαν» αβίαστα με τους ήχους τής jazz, τής blues και τής rock.
Η πρωτότυπη μουσική σύνθεση με επιρροές από την κρητική παράδοση έως και τον Μάνο Χατζιδάκι ξεχείλιζε από πάθος, ορμή, συγκίνηση, ευαισθησία και, πάνω απ’ όλα, εφηβική φρεσκάδα!
Οι σκηνές συνδέονταν με μια  αδιάκοπη ροή μουσικής.
Δεν υπήρχε πρόζα παρά μόνο οι εκπληκτικές φωνές όλων των συντελεστών που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τού κοινού στην κατάμεστη αίθουσα τού Μεγάρου Μουσικής επί δύο περίπου ώρες.

Η εμπειρία αυτή στάθηκε αφορμή για γόνιμες συζητήσεις γύρω από τη μουσική, το θέατρο και γενικότερα τις μορφές γνήσιας ψυχαγωγίας.
Ξεπέρασε το μάθημα τής Λογοτεχνίας που έδωσε το έναυσμα για την οργάνωση τής βραδιάς πολιτισμού, καταρχάς στους μαθητές τής Α΄Λυκείου που διδάχτηκαν αποσπάσματα από τον "Ερωτόκριτο", και αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια για την πνευματική καλλιέργεια και τη διαμόρφωση ήθους των νεαρών μαθητών τού  Σχολείου.
Η πρωτοβουλία για την παρακολούθηση τής παράστασης ανήκε στη φιλόλογο κ. Παναγιώτα Πλατσή.
Περισσότερα σχόλια και εντυπώσεις στο ιστολόγιο τού Λυκείου εδώ και εδώ και εδώ.