e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν, κατά τις ημερομηνίες 18 έως 21 Ιανουαρίου 2016, την τετραήμερη εκδήλωση με θέμα «Οι σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, στο πλαίσιο των Ημερών Σταδιοδρομίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας τού ΑΠΘ.
Σκοπός τής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Λυκείου από μέλη ΔΕΠ από όλα τα τμήματα τού ΑΠΘ, χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, για το πρόγραμμα σπουδών τους και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των αποφοίτων τους. Οι τελειόφοιτοι μαθητές τού Σχολείου μας, αφού επέλεξαν τον κύκλο των παρουσιάσεων σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και τη σχολή στην οποία επιθυμούν να φοιτήσουν, παρακολούθησαν την ενημέρωση συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Κ. Α. Πιλωνά, Ι. Καλούτσα, Ε. Κόντα και Ι. Αναγνώστου.
Οι μαθητές χαρακτήρισαν εξαιρετικά κατατοπιστικές τις παρουσιάσεις αφού, όπως είπαν, ενημερώθηκαν και για μαθήματα, εξειδικεύσεις και προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης που δεν γνώριζαν. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρακτήρισαν και τη συζήτηση που ακολούθησε μετά από κάθε παρουσίαση, όπου υπέβαλαν ερωτήσεις και οι καθηγητές διασαφήνισαν τις απορίες τους.
Οι ενημερώσεις αυτές τους βοήθησαν να κατασταλάξουν στην επιλογή των σχολών που θα δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο που θα αποτελεί την καθημερινότητά τους από τού χρόνου, τον χώρο τού πανεπιστημίου...