e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Από το Σάββατο 18 ώς τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 διεξήχθη στην Αθήνα στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης το Σάββατο και την Κυριακή και στη Στοά τού Βιβλίου τη Δευτέρα 20 Μαρτίου,  η Ι΄ Διαρσακειακή Συνάντηση Δημιουργικού Προφορικού Λόγου.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος μαθητές  από όλα τα Αρσάκεια Γυμνάσια και Λύκεια, πολλοί εκπαιδευτικοί των Αρσακείων και 51 απόφοιτοι των Σχολείων μας.
Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης συνέχισε την παράδοση συμμετοχών και διακρίσεων σε ρητορικούς αγώνες. Συμμετείχε με 33 μαθητές και μαθήτριες σε όλα τα ρητορικά αγωνίσματα: με 10 στους διττούς λόγους, με 7 στον αυθόρμητο, με 8 στον προτρεπτικό και με 10 στη νοηματική ανάγνωση.
Όλα τα παιδιά μας αγωνίστηκαν με νεανικό κέφι, αρσακειακό ήθος και αλληλέγγυα φιλοτιμία, κερδίζοντας τον έπαινο από όλους τους κριτές και τους θεατές.
Όλα έκαναν λόγο για μια ξεχωριστή εμπειρία και ευκαιρία εκδήλωσης τής ομαδικότητας και τής συμπαράστασης. Αλλά και οι αντικειμενικές διακρίσεις που κατέκτησαν δεν ήταν λίγες.
Από τα 21 βραβεία που δόθηκαν στα Αρσάκεια Γυμνάσια τα 9  απονεμήθηκαν στα Σχολείο μας!
Συγκεκριμένα:
Η Έλι Κουγιουμτζόγλου (Γ΄ Γυμνασίου) αναδείχθηκε καλύτερη ομιλήτρια διττών λόγων.
Ο Βασίλης Αλεξανδρής (Γ΄ Γυμνασίου) αναδείχθηκε τρίτος καλύτερος ομιλητής διττών λόγων.
Η Έλι και ο Βασίλης μαζί με τον Κωνσταντίνο Καραθάνο (Β΄Γυμνασίου) απάρτισαν τη νικήτρια ομάδα στον τελικό των διττών λόγων και κατέκτησαν το πρώτο βραβείο.
Αντίπαλή τους στον τελικό ήταν η ομάδα που κατέκτησε το δεύτερο βραβείο στους διττούς λόγους, στην οποία μετείχαν ο Βασίλης Καραγιάννης (Γ΄Γυμνασίου) και ο Απόστολος Βεκόπουλος (Β΄Γυμνασίου).
Ο Κωνσταντίνος Καραθάνος βραβεύτηκε και με το πολύτιμο βραβείο ήθους και συνεργασίας, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό και υπηρετώντας τις αρχές τής αλληλεγγύης και τού «ευ αγωνίζεσθαι».
Ο Γιώργος Κουδρόγλου (Γ΄Γυμνασίου) κατέκτησε το τρίτο βραβείο στον προτρεπτικό λόγο.
Στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους προκρίθηκαν επίσης ο Νίκος Κώστα (Β΄Γυμνασίου) και η Αγάπη Βλάχου (Α΄Γυμνασίου),  5ος στον αυθόρμητο λόγο και 6η στην τελική κατάταξη, αντίστοιχα, η Εβελίνα Μπογιάρη (Γ΄Γυμνασίου) και η Δήμητρα Καμάρη (Γ΄Γυμνασίου) στη νοηματική ανάγνωση και η Νάσια Κανταλάφτ (Α΄Γυμνασίου), η Άννα Τολίκα (Β΄Γυμνασίου) και Κοραλία Αλμπάνη (Β΄Γυμνασίου) στον προτρεπτικό λόγο.
Τους μαθητές εξάσκησαν οι καθηγητές κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος, Τώνια Βουλγαράκη, Βίνια Δεμίρη και Ελένη Κόντα, στο πλαίσιο τού Ρητορικού Ομίλου, και όλοι οι διδάσκοντες στην Αγωγή Προφορικού Λόγου.
Οι κ. Βίκτωρ Βαβαρούτσος και η Βίνια Δεμίρη στελέχωσαν την οργανωτική επιτροπή και κριτικές επιτροπές.
Το σεμινάριο κριτών διττών λόγων διεξήγαγε ο κ. Αλέξης Αλεξίου που μαζί με τη κ. Σουζάνα Καρανάσιου συνόδευσαν την αποστολή και στελέχωσαν πολλές κριτικές επιτροπές.