e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στους Δ΄ Ρητορικούς Αγώνες που οργάνωσε το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης «Μανώλης Ανδρόνικος» το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015.
Την ομάδα αποτελούσαν οκτώ ομιλητές (τέσσερεις των διττών λόγων και τέσσερεις τοὐ αυθόρμητου λόγου), συνοδευόμενοι από τους καθηγητές κ. Βίνια Δεμίρη και Αλέξανδρο Αλεξίου, που στελέχωσαν και διάφορες κριτικές επιτροπές. Η ομάδα, συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση τού Σχολείου στα ρητορικά αγωνίσματα, στέφθηκε από λαμπρή επιτυχία.
Συγκεκριμένα: η μαθήτρια τής Β΄ τάξης Αφροδίτη Καράταγλη αναδείχθηκε καλύτερη ομιλήτρια των Αγώνων. Η Αφροδίτη ήταν μέλος και τής ομάδας που κατέκτησε το Α΄ βραβείο διττών λόγων και το βραβείο ομαδικότητας.
Η Σοφία Τριλυράκη, μαθήτρια τής Γ΄ τάξης, ήταν μέλος τής ομάδας που βραβεύτηκε με το Β΄ βραβείο διττών λόγων και η Νανά Σαμολαδά, μαθήτρια τής Γ΄ τάξης, έφθασε με την ομάδα της στους ημιτελικούς των διττών λόγων. Τέλος η μαθήτρια τής Γ΄ τάξης Μαρία Αγγελοπούλου κατέκτησε την 3η θέση στον αυθόρμητο λόγο.