e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 μαθητές της Γ’ Γυμνασίου πραγματοποίησαν τη 2η διδακτική τους επίσκεψη στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής και της Τεχνολογίας.

Επισκέφθηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και συγκεκριμένα το Μουσείο του και τις εκθέσεις για την «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία» και την «Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία».

Η έκθεση «Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Πεκίνου. Περιλαμβάνει τέσσερεις βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την αστρονομία-μέτρηση του χρόνου, τη ναυσιπλοΐα-προσανατολισμό, την υφαντουργία και την εκτύπωση-κατασκευή χαρτιού.

Μέσα από τις δύο εκθέσεις, της αρχαίας ελληνικής και κινέζικης τεχνολογίας, έγινε στους μαθητές αντιληπτό με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, ότι ο σύγχρονος κόσμος είναι προϊόν σύνθεσης των επιτευγμάτων της Ανατολής και της Δύσης.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές: Αποστολία Δεμερτζή, Ευάγγελος Δήμος, Παναγιώτα Οικονόμου και Βασίλειος Τεμπερεκίδης.