e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης τίμησε την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου με εκδήλωση που παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου.

Μέσω ενός θεατρικού δρώμενου πλαισιωμένου με τραγούδια και προβολές, οι μαθητές ανέδειξαν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας που ενέπνευσαν τον αγώνα των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.

Αυτά τα ιδανικά εξακολουθούν να παραμένουν επίκαιρα για όλους τους νέους που οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις και επιμένουν να αντιστέκονται σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε καταστρατηγεί τα δικαιώματά τους. Γιατί, όπως επισημαίνει και ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκαιο». Παράλληλα, οι μαθητές συνέδεσαν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου με τις σύγχρονες ανάγκες και το σημερινό κοινωνικό περιβάλλον και προέβαλαν την ανάγκη για «ισονομία» και «αξιοκρατία» ως απαραίτητες συνιστώσες για την εύρυθμη λειτουργία της δημοκρατίας. Ακόμη, τόνισαν πως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να μην απεμπολούμε τις ευθύνες μας και να ενεργούμε ως υπεύθυνοι και κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες.

Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι καθηγητές Λεωνίδας Κατσικαρίδης, Ελένη Κόντα και Νικόλαος Τογανίδης, ενώ την ευθύνη της χορωδίας και της ορχήστρας είχε η καθηγήτρια Μουσικής Αναστασία Γκίνη.