e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους τής Α΄ τάξης, φύτεψαν αρωματικά φυτά στα παρτέρια που με πολλή φροντίδα είχαν προετοιμάσει τα μέλη τής Τεχνικής Υπηρεσίας στον αύλειο χώρο περιμετρικά τού Σχολείου.
Η δράση ξεκίνησε με μια μικρή παρουσίαση από τα παιδιά τής Β΄ τάξης για τη λειτουργία τής αναπαραγωγής των φυτών, την οποία διδάσκονται εφέτος στη Βιολογία. Στη συνέχεια, έδειξαν στους συμμαθητές τους τής Α΄ τάξης τον τρόπο φύτευσης, εξηγώντας ταυτόχρονα τη διαδικασία. Φύτεψαν το μισό παρτέρι με το δικό τους αρωματικό φυτό και κατόπιν βοήθησαν τα παιδιά τής Α΄ τάξης να φυτέψουν το άλλο μισό με το δικό τους αρωματικό φυτό.
Όλα αυτά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα και με τη συνεχή βοήθεια και επίβλεψη τής καθηγήτριάς τους κ. Γεωργίας Στεφανίδου, αλλά και τού κηπουρού, κ. Παναγιώτη Καβάζη καθώς και τού τεχνικού κ. Βασίλη Κουταλακίδη.
Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο από τη διαδικασία όσο και από το αποτέλεσμα. Τα φρεσκοφυτεμένα παρτέρια τους στολίζουν ήδη το Σχολείο, ομορφαίνοντάς το ακόμη περισσότερο, και τα παιδιά δίκαια καμαρώνουν για τη δική τους δημιουργική συμβολή σε αυτό.