e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, η Α΄ τάξη τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης  γιόρτασε, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, το Halloween.
Αρχικά, οι μαθητές, αφού αναζήτησαν πληροφορίες, τραγούδια και ποιήματα για τον εορτασμό τής ημέρας στο διαδίκτυο, με βιωματικό τρόπο διδάχθηκαν τα ήθη και έθιμα  που λαμβάνουν χώρα την ημέρα αυτή σε διάφορες χώρες τής Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής, στον Καναδά και στην Αυστραλία, και συμμετείχαν σε διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στην τάξη.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές στόλισαν το γιορτινό τραπέζι τού Halloween με την παραδοσιακή κολοκύθα (pumpkin) και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αντικείμενα, όπως κάστανα, ρόδια, τρομακτικές μάσκες, φθινοπωρινά φύλλα, αράχνες, νυχτερίδες κ.ά.
Επίσης πολλοί μαθητές ετοίμασαν και έφεραν στην τάξη γλυκίσματα, που παρέπεμπαν στο πνεύμα τής ημέρας (pumpkin cupcakes, spooky biscuits, jellies and candies).
Στη συνέχεια, παρακολούθησαν powerpoint παρουσιάσεις που δημιούργησαν συμμαθητές τους και τέλος όλοι μαζί με ενθουσιασμό τραγούδησαν και χόρεψαν στον ρυθμό τού “Skeleton Dance”.
Ο εορτασμός τού Halloween ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό έθιμο “Trick or Τreat?”.
Τους μαθητές ενέπνευσαν και καθοδήγησαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά.