e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στις 24 Μαρτίου 2016 το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης τίμησε την επέτειο τής Επανάστασης τού 1821 και τής εορτής τού Ευαγγελισμού.
Την εορτή με τίτλο «Ιχνογραφώντας την Ελευθερία» ανέλαβαν οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού  Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πέτυχαν  να συγκινήσουν όλο το ακροατήριο -συμμαθητές και γονείς- που παρακολούθησαν την τιμητική εκδήλωση.
Με οδηγό τον λόγο τού Μακρυγιάννη, παρουσιάστηκε ένα χρονικό με σταθμούς την Άλωση τής Πόλης, την τουρκοκρατία, την επιτυχία τής Επανάστασης και τις προβολές της στο παρόν μας και στο μέλλον. Ως φορείς τής ελευθερίας για τους σκλαβωμένους Έλληνες προβλήθηκαν δύο αδιαπραγμάτευτες αξίες τους: η γλώσσα και η πίστη τους.
Οι μαθητές μας, με τα πεζά και τα ποιητικά κείμενα και με τα τραγούδια τους, ανανέωσαν την ελπίδα μας για το σήμερα και το αύριο τής πατρίδας μας, μια ελπίδα που πηγάζει από την πνευματική παράδοση τού Γένους μας.
Τα κείμενα και την παρουσίαση τής εορτής επιμελήθηκαν οι κ. Μαρία Φωτίου, Μαίρη Ματσούκα, Χρύσα Δανιηλίδου και Αλέξης Αλεξίου, ενώ η μουσικός κ. Αναστασία Γκίνη δίδαξε τη χορωδία και την ορχήστρα.