e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού προγράμματος «Στη σκιά ενός στελέχους», που υλοποιούν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Σωματείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές τής Γ΄2 τάξης επισκέφτηκαν το i-bank store τής Εθνικής Τράπεζας, στην πλατεία Αριστοτέλους.
Η κ. Κατερίνα Μήτια, υπεύθυνη τού καταστήματος και διευθύντρια Ηλεκτρονικών και Εναλλακτικών Δικτύων, υποδέχθηκε τους μαθητές και τους παρουσίασε λεπτομερώς για τα τμήματα μιας τράπεζας και τους τομείς στους οποίους αυτή δραστηριοποιείται. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δεξιότητες και τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάποιος σήμερα για να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, καθώς και στις δραστηριότητες τού συγκεκριμένου καταστήματος και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Κατόπιν, οι μαθητές διατύπωσαν τις απορίες τους και ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση.
Στη συνέχεια, τα παιδιά επισκέφθηκαν το βιβλιοπωλείο «Ιανός». Η διευθύντρια τού καταστήματος κ. Ελένη Γαβρά καλωσόρισε τους μαθητές, μίλησε για λίγο μαζί τους για τη σχέση τους με τα βιβλία και τους πρότεινε να περιηγηθούν στον χώρο. Η κ. Δώρα Φραγκοπούλου ανέλαβε να τους ξεναγήσει. Αρχικά, μίλησε για τον τρόπο που είναι οργανωμένο το κατάστημα, πώς γίνεται ο διαχωρισμός των βιβλίων σε τομείς, τις νέες κυκλοφορίες και τις εκδόσεις που υπάρχουν. Ακολούθως, οδήγησε τους μαθητές στο παιδικό τμήμα τού βιβλιοπωλείου και τους μίλησε για τη θετική επίδραση ενός καλού βιβλίου στην ψυχολογία των παιδιών και των εφήβων. Τέλος, η ομάδα των μαθητών πέρασε στον χώρο εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου. Εκεί οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού που διοργανώνονται. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την πολυπλοκότητα που επικρατεί σήμερα σε όλους τους επαγγελματικούς χώρους και την ανάγκη για επιμόρφωση και καλλιέργεια δεξιοτήτων από πλευράς στελεχών.
Τους μαθητές συνόδευσαν η συντονίστρια τού προγράμματος κ. Αναστασία Πιλωνά και οι καθηγήτριες κ. Ελένη Μπίκου και Κατερίνα Κούτη.