e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 οι καθηγήτριες τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης κ. Χαρά Τασιούλα, Νάνσυ Πιλωνά και Χρύσα Δανιηλίδου, υπεύθυνες τού εκπαιδευτικού προγράμματος για την ελάττωση τού θυμού και την αύξηση τής συνεργασίας μέσα από την πρακτική τής συγχώρησης, παρακολούθησαν εκδήλωση με θέμα «Ενδυναμώνοντας την οικογένεια και το σχολείο μέσα από την πρακτική τής συγχώρησης».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με σκοπό να παρουσιαστεί  το πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και εφαρμόζεται στο Σχολείο μας κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-16.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Dr R. Enright, καθηγητής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας τού University of Wisconsin-Madison, ο οποίος είναι επιστημονικά υπεύθυνος για το πρόγραμμα, και η κ. Καλλιόπη Γαλίτη, υπεύθυνη συντονισμού για την εφαρμογή τού προγράμματος στα σχολεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Την επόμενη μέρα οι καθηγήτριες τού Σχολείου είχαν συνάντηση εργασίας με τον Dr Enright και την κ. Καλλιόπη Γαλίτη, με σκοπό να παρουσιάσουν τη μέχρι τώρα πορεία τής εφαρμογής τού προγράμματος.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται στην Α΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο τής Σχολικής και Κοινωνικής Ζωής, με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ. Χρύσα Δανιηλίδου, και στη Γ΄ Γυμνασίου, στο πλαίσιο τής Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, με υπεύθυνες τις καθηγήτριες κ. Νάνσυ Πιλωνά και Χαρά Τασιούλα.