e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν το Halloween την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.
Η λέξη «Halloween» προέρχεται από το «All-hallow-eve», δηλαδή την παραμονή τού “All Hallows’ Day” ή All Saints’ Day (εορτή των Αγίων Πάντων) που είναι την 1η Νοεμβρίου. Ως γιορτή το Halloween συνδέεται άμεσα με την επικοινωνία με τους νεκρούς.
Αρχικά οι μαθητές, αφού αναζήτησαν πληροφορίες για τον εορτασμό τής ημέρας στο διαδίκτυο, μελέτησαν τα έθιμα που τηρούν την ημέρα αυτή σε διάφορες χώρες τής Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες τής Αμερικής, στον Καναδά και στην Αυστραλία και με βιωματικό τρόπο συμμετείχαν σε διάφορες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στην τάξη.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές στόλισαν το γιορτινό τραπέζι τού Halloween με την παραδοσιακή κολοκύθα (pumpkin) και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αντικείμενα, όπως κάστανα, κόκκινα μήλα, αράχνες, νυχτερίδες κ.ά. Επίσης, πολλοί μαθητές έφεραν γλυκύσματα που παρέπεμπαν στο πνεύμα τής ημέρας (spider lollipops, spooky biscuits, jellies and candies). Στη συνέχεια, παρακολούθησαν σε βίντεο ιστορική αναδρομή για το πώς ξεκίνησε ο εορτασμός τού Halloween, καθώς και για τη σημασία του στη ζωή των ανθρώπων. Ακολούθησε παιχνίδι ερωτήσεων σχετικά με τις πληροφορίες που έμαθαν από το βίντεο. Τέλος, όλοι οι μαθητές μαζί τραγούδησαν και χόρεψαν στον ρυθμό τού “Skeleton Dance”.
Ο εορτασμός του Halloween ολοκληρώθηκε με το παραδοσιακό έθιμο “Trick or treat?”.
Τους μαθητές ενέπνευσαν και καθοδήγησαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά.