e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015, ύστερα από πρόσκληση τής θεολόγου κ. Αριστέας Τσιακάλου, επισκέφθηκε το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος Μπιακατόντα.
Στο αμφιθέατρο τού Σχολείου συγκεντρώθηκαν τα δύο τμήματα τής Γ΄ Γυμνασίου μαζί με ένα τμήμα τού Λυκείου και η εκδήλωση άρχισε με ολιγόλεπτη παρουσίαση τής προσωπικότητας και τού έργου τού κ. Ιννοκεντίου από τις μαθήτριες τής Γ΄ Γυμνασίου Κατερίνα Σταματελάκη και Σοφία Τριλυράκη.
Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος μίλησε για τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες στις χώρες όπου είναι επίσκοπος. Αναφέρθηκε επίσης στο έργο τής εξωτερικής Ορθόδοξης Ιεραποστολής και τις ελλείψεις των φτωχών παιδιών στους τομείς τής παιδείας, τής υγείας και τής διατροφής.
Ακολούθησε συζήτηση ανάμεσα στον Θεοφιλέστατο κ. Ιννοκέντιο και τους μαθητές τής Γ΄ Γυμνασίου και τής Β΄ Λυκείου. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Σχολική Σύμβουλος δρ Σουλτάνα Λευκοπούλου, η Συντονίστρια των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Νίκη Ρίζου και πλήθος εκπαιδευτικών.
Η παρουσία τού Θεοφιλέστατου κ. Ιννοκέντιου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στους μαθητές τού Σχολείου, όπως φαίνεται και από το παρακάτω κείμενο τής μαθήτριας Κατερίνας Σταματελάκη:
«Ο επίσκοπος Μπουρούντι και Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος μας μίλησε για την ψυχική βοήθεια που έχει προσφέρει ο χριστιανισμός στους ανθρώπους των χωρών αυτών αλλά και την άσχημη σε βιωτικό επίπεδο κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα οι κάτοικοι τους. Ο ζήλος και η χαρά που είχε, μιλώντας για το έργο του, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η βοήθεια που προσφέρει σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη, τον κάνει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς. Ο λόγος του μας έβαλε σε σκέψεις και η επίσκεψή του στο Σχολείο θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη!»