e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, και συγκεκριμένα στους μαθητές τής Β΄ τάξης, έκανε την πρώτη του πανελλήνια επίσκεψη και γνωριμία ο «Γάτος Μπαμ-Μπουμ» τού αγαπημένου και πολυβραβευμένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Χρήστου Μπουλώτη.
Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Ο ρακοσυλλέκτης γάτος Μπαμ-Μπουμ και το φεγγάρι», που μόλις κυκλοφόρησε, ενθουσίασε τα παιδιά μας που το διάβασαν στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Φιλαναγνωσίας και το παρουσίασαν στον συγγραφέα που επισκέφθηκε το Σχολείο μας.
Επιπλέον, οι μαθητές των Γ΄ και Δ΄ τάξεων ασχολήθηκαν με μια "επανάσταση" διαφορετική από τις συνηθισμένες. Οι μαθητές διάβασαν και επεξεργάστηκαν το απολαυστικό βιβλίο τού κ. Μπουλώτη «Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών» και προετοίμασαν ευχάριστες εκπλήξεις για τον συγγραφέα.
Συγκεκριμένα, η Γ΄ τάξη έγραψε ένα βιβλίο σχετικό με τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών.
Αντίστοιχα, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης ζωντάνευσαν, στη σκηνή τού θεάτρου τού Σχολείου, τα παλιά παιχνίδια και προσπάθησαν να πείσουν το κοινό να παίζει με αυτά και όχι μόνο με τα ηλεκτρονικά.
Η παρουσίαση και των δύο τάξεων έκλεισε με το τραγούδι τής "επανάστασης των παλιών παιχνιδιών".
Τέλος, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα για θέματα που αφορούν στους πρόσφυγες, τους μετανάστες, τις χαμένες πατρίδες και τη νοσταλγία τής επιστροφής, μέσα σε ένα κλίμα αγάπης για τον συνάνθρωπο, ειρήνης και αλληλοκατανόησης.
Αφορμή για τη συζήτηση αυτή ήταν το βιβλίο τού Χρήστου Μπουλώτη «Το κίτρινο λεωφορείο για την πατρίδα», το οποίο οι μαθητές διάβασαν και επεξεργάστηκαν στην τάξη.