e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016,  διηγήθηκαν ιστορίες από την Οδύσσεια και τραγούδησαν το ταξίδι τού Οδυσσέα στο Θέατρο τού Σχολείου. Όλα αυτά στο πλαίσιο τής θεατρικής παράστασης που παρουσίασαν με τίτλο «Τον άντρα τον πολύτροπο πες μου, θεά… ».
Η αφορμή δόθηκε στο μάθημα τής Ιστορίας και συγκεκριμένα λόγω τής ενασχόλησής τους με τη Μυθολογία. Τα παιδιά είχαν τη χαρά να δουλέψουν στην αίθουσα tablets ένα διαδραστικό παιχνίδι γεμάτο γρίφους, μυστήριο και συναίσθημα και έτσι να ακολουθήσουν τα χνάρια τού Οδυσσέα και να προσεγγίσουν τη μυθική ιστορία του καθώς και την πολυδιάστατη προσωπικότητά του.
Οι μικροί μαθητές παρουσίασαν το ταξίδι τού ήρωα που με όπλα τον νου και την καρδιά του κατέκτησε όχι μόνο τον στόχο του να φτάσει στην Ιθάκη, αλλά και τις καρδιές τους.
Την επιμέλεια τής παράστασης είχαν οι δασκάλες κ. Ζωή Αθανασέλη και Μανουέλα Μακρή, η καθηγήτρια Θεατρικής Αγωγής κ. Αικατερίνη Κουλιακιώτη, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Διονύσιος Πάπουτσας, οι καθηγητές Καλλιτεχνικών κ. Θεόδωρος Σπανός και Μαρία Φουντά, ο καθηγητής Πληροφορικής κ. Ιωάννης Βασιλειάδης και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μυρτώ Βουγιούκα. Τον συντονισμό και την οργάνωση είχε η Διευθύντρια κ. Θεοδώρα Κωνσταντινίδου.