e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Ο πολιτισμός και το μεγαλείο ενός έθνους διακρίνονται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα»
Μαχάτμα Γκάντι

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου), οι μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης ασχολήθηκαν, στο μάθημα τής Μελέτης Περιβάλλοντος, με τα ζώα και την προστασία τους. Τα παιδιά προσέγγισαν το θέμα διαθεματικά (γλώσσα, λογοτεχνία, καλλιτεχνικά, πληροφορική, θέατρο) και υλοποίησαν ποικίλες βιωματικές και ανακαλυπτικές δράσεις με απώτερο στόχο, πέρα από την οικοδόμηση γνώσεων, την ανάπτυξη ευαισθησίας απέναντί τους.
Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 επισκέφθηκε το Σχολείο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας τού Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιωάννης Καρτάλης, η Πρόεδρος τού Φιλοζωικού Σωματείου «Η Αγάπη» κ. Ιζαμπέλα Μποτωνάκη, η θετική εκπαιδεύτρια σκύλων κ. Μαρία Στογιάννη και μίλησαν στα παιδιά για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη. Ενημέρωσαν τους μαθητές για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτά και πώς και με ποιες προϋποθέσεις γίνεται μια υιοθεσία ζώου. Κεντρικός άξονας των ομιλιών ήταν η αγάπη και η φροντίδα που πρέπει να τους δίνουμε.
Είναι σημαντικό για τα παιδιά, από τη μικρή ηλικία, να μάθουν να αγαπούν τα ζώα, να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι αντικείμενα αλλά συναισθανόμενα έμβια όντα, να μη θεωρούν την κακομεταχείριση τους παιχνίδι και, κυρίως, να μη τα εγκαταλείπουν σε περίπτωση υιοθεσίας.