e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την πρώτη του προγραμματισμένη εξόρμηση στην πόλη, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η πρώτη μας Γνωριμία», και στην ενότητα «Η πόλη μου».


Ο πρώτος και κύριος σταθμός τής εξόρμησης ήταν η επίσκεψη στο μνημείο-σύμβολο τής πόλης, τον Λευκό Πύργο.
Τα παιδιά αρχικά θαύμασαν εξωτερικά το μέγεθος και το ύψος του και τον άγγιξαν  παρατηρώντας τα υλικά από τα οποία είναι χτισμένος.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν διαδοχικά όλους τους ορόφους, όπου ξεναγήθηκαν από τις νηπιαγωγούς τους και γνώρισαν μέσα από αντικείμενα, ιστορικές φωτογραφίες και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό την ιστορία και την ταυτότητα τής πόλης στην οποία ζουν και μεγαλώνουν.
Φυσικά δεν παρέλειψαν φτάνοντας στον τελευταίο όροφο να βγουν έξω, όπου επεξεργάστηκαν τις πολεμίστρες, χαιρέτησαν τη σημαία και θαύμασαν τη θέα ολόκληρης τής πόλης.
Στη συνέχεια, και με αφορμή το θέμα τού τελευταίου ορόφου τού Λευκού Πύργου, το οποίο είναι «γεύσεις τής πόλης», το Νηπιαγωγείο φρόντισε η πρώτη αυτή εξόρμηση να μείνει στα νήπια και στα προνήπια αξέχαστη, συνδέοντας "το τερπνόν μετά τού ωφελίμου" και προσφέροντας στα παιδιά χαρακτηριστικές γεύσεις τής πόλης!
Επισκέφθηκαν, λοιπόν, το ιστορικό στέκι τής Θεσσαλονίκης Ζύθο Ντορέ, ένα κατάστημα στη σκιά τού Λευκού Πύργου, με προσεγμένο περιβάλλον και αρχιτεκτονική, που φέρνει αέρα από τα παλιά...
Εκεί τα παιδιά έμαθαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες για την ιστορία τού καταστήματος, καθώς και για σημαντικούς ανθρώπους τής πόλης και τής ελληνικής ιστορίας που έχει φιλοξενήσει.
Είχαν την μοναδική ευκαιρία, επίσης, να ξεναγηθούν στο παρασκευαστήριο εστίασης τού καταστήματος και να ενημερωθούν για τις διαδικασίες, τον σωστό τρόπο και τον κόπο που απαιτείται για την προετοιμασία και παρασκευή ενός γεύματος.
Στο τέλος φυσικά γευμάτισαν απολαμβάνοντας ένα μενού ελαφρύ, εύγευστο και πρότυπο διατροφικών συνδυασμών.
Μετά το γεύμα και φεύγοντας από το εστιατόριο τα παιδιά χάρηκαν έναν σύντομο περίπατο στο κοντινό τμήμα τής παραλίας, φωτογραφήθηκαν με τα λουλούδια τού πάρκου και είδαν από κοντά το άγαλμα τού Μεγάλου Αλεξάνδρου.