e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 τα παιδιά παρακολούθησαν τη γενική πρόβα τής μουσικής παράστασης «Τα Χριστούγεννα στη Λιλιπούπολη», που διοργανώθηκε από το Ωδείο «Ε. Σαμαρά» και το «Αστρινίδειο» Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Επρόκειτο για μια ζωντανή μουσική παράσταση, γεμάτη με τα εξαιρετικά τραγούδια που γράφτηκαν και κυκλοφόρησαν για την παλιά αλλά πάντα επίκαιρη ραδιοφωνική εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη» τού Τρίτου Προγράμματος τής ελληνικής ραδιοφωνίας.
Τα παιδιά εκτός τής θαυμάσιας μουσικής και των εξαιρετικών ερμηνειών που απόλαυσαν ζωντανά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά όλους τους συντελεστές τής παράστασης, τον μαέστρο, τους σολίστ, τους μουσικούς και τις χορωδίες.
Είδαν, έτσι, στην πράξη πώς συνεργάζονται και πώς προετοιμάζονται όλοι οι παράγοντες προκειμένου να παρουσιάσουν στο κοινό μια μουσική παράσταση.
Επιπλέον, καθισμένα στις πρώτες σειρές τής μεγάλης πλατείας, παρακολούθησαν με πολλή προσοχή και μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση όλων των μουσικών οργάνων τής ορχήστρας που έκανε ο μαέστρος πριν την έναρξη τής παράστασης καθώς και  τα λόγια με τα οποία προλόγιζε το κάθε τραγούδι.
Η αφοσίωσή τους δεν τα εμπόδισε να συμμετάσχουν, όπου μπορούσαν, τραγουδώντας τα τραγούδια που τους ήταν γνωστά και χτυπώντας παλαμάκια.
Στο τέλος τής παράστασης όλα τα παιδιά ανέβηκαν πάνω στην σκηνή για να συγχαρούν τους συντελεστές, να φωτογραφηθούν μαζί τους και να ανταποδώσουν τη χαρά τραγουδώντας τους τα κάλαντα!