e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Σε πιλοτικό πρόγραμμα με δράσεις φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής στην προσχολική εκπαίδευση συμμετείχαν την εφετινή σχολική χρονιά τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης. Η υλοποίηση τού προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Α.Π.Θ. και συγκεκριμένα με τον καθηγητή Παιδικής Λογοτεχνίας κ. Α. Καρακίτσιο.
Για πέντε ημέρες, από 27 έως 29 Απριλίου και από 4 έως 5 Μαΐου 2015 και για μία διδακτική ώρα καθημερινά, η υπ. διδάκτωρ Δημιουργικής Γραφής κ. Χ. Καλαϊτζή εφάρμοσε στο σύνολο των νηπίων το προαναφερόμενο πρόγραμμα.
Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία και ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο στη δράση, η οποία δημιούργησε θετικό κλίμα και παιγνιώδη ατμόσφαιρα στην τάξη. Τα αποτελέσματα όλων των δραστηριοτήτων περιελήφθησαν σε ένα πρωτότυπο μεγάλο βιβλίο, που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τα παιδιά, με τις ευφάνταστες μικροαφηγήσεις τους καθώς και την εμπνευσμένη εικαστική απόδοσή τους.
Τέλος, η κ. Χ. Καλαϊτζή, η οποία σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα, ευχαρίστησε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο που με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε στην προώθηση τής έρευνας τής μεθοδολογίας και τής επιστήμης γενικότερα.