e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




To πρόγραμμα τής προηγούμενης σχολικής χρονιάς «Τα παιδιά διασκεδάζουν με όπερα» μας έκανε φίλους τής όπερας για πάντα. Έτσι, ενώ κάποια από τα μέρη του ενσωματώθηκαν στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες τού εφετινού ωρολογίου προγράμματος, το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης δεν παραλείπει να παρακολουθεί τις αξιόλογες παραστάσεις όπερας που ανεβαίνουν στην πόλη τής Θεσσαλονίκης.
Έτσι, την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, τα νήπια και τα προνήπια παρακολούθησαν την πρωτότυπη όπερα για παιδιά με τίτλο «Ο ιππότης τού χιονιού», στο θέατρο Κολοσσαίον.
Οι μικροί μαθητές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια λαμπερή παραγωγή τής πρώτης όπερας για παιδιά, που γράφηκε στη Ρωσία το 1905 από τον César Antonovich Cui, όπου εικοσιένας νέοι μουσικοί, τραγουδιστές και συντελεστές έδωσαν ξανά ζωή στο έργο, 110 χρόνια μετά την σύνθεσή του.Τα παιδιά άκουσαν τη ρομαντική και χαρακτηριστική ρωσική μουσική. Ενώ, με φόντο ένα παλάτι, αλλά και τα σκοτεινά χιονισμένα ρωσικά δάση, πριγκίπισσες, τσαρίνες, μάγοι και ιππότες μπλέχτηκαν σε χιονοθύελλες και μάχες, μέσα σε έναν πραγματικά παραμυθένιο κόσμο.
Μετά το τέλος τής παράστασης, τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τους ηθοποιούς-τραγουδιστές (σολίστες και χορωδία), τους μουσικούς τής ορχήστρας, τον μαέστρο, τον σκηνοθέτη και άλλους συντελεστές. Με αυτό τον άμεσο και βιωματικό τρόπο συνέδεσαν ένα ποιοτικό είδος θεάματος με το πρόγραμμα «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω», που υλοποιείται εφέτος, και έμαθαν για όλα τα επαγγέλματα που σχετίζονται με μια παράσταση γενικά, και την όπερα ειδικότερα.