e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 16 Απριλίου 2024 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν την ψηφιακή ταινία θόλου, με τίτλο «Ο Κάπτεν Σνούπυ και το διαστημικό ταξίδι». Η προβολή έγινε σε ημισφαιρική οθόνη 360 μοιρών που έφερε στο Σχολείο μας το κινητό πλανητάριο Κρήτης.

Ο Κάπτεν Σνούπυ μοιάζει με σκύλο από άλλο πλανήτη και μαζί με τον λοχία Τουκ, ένα τουκάν από την κεντρική Αμερική και την Αργώ, το σούπερ έξυπνο διαστημόπλοιο, κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στους πλανήτες τού ηλιακού μας συστήματος... Θα φτάσουν κοντά στον Ήλιο, θα προσγειωθούν στη Σελήνη, θα περάσουν ανάμεσα από τα δαχτυλίδια τού Κρόνου, αλλά οι περιπέτειες τους δεν σταματούν εδώ. Θα καταφέρουν να επιβιώσουν, όμως, από το τρελό αυτό ταξίδι;

Τα παιδιά, παρακολουθώντας την ταινία, γνώρισαν καλύτερα τους πλανήτες και τα κυριότερα χαρακτηριστικά τού ηλιακού μας συστήματος με ευχάριστο τρόπο και διασκέδασαν, κάνοντας τις σωστές ενέργειες για να σώσουν την αποστολή τού Κάπτεν Σνούπυ.

Η ταινία, δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση τού Διαστήματος, συνέβαλε στην καλύτερη κατανόηση τού κόσμου γύρω μας, άνοιξε τους ορίζοντες των μικρών μας θεατών και τους εντυπωσίασε παρουσιάζοντας όσα περιβάλλουν τη Γη μας.