e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Γ΄ Αρσάκειο-Τοσίστειο Δημοτικό Εκάλης συμμετείχε και εφέτος πανηγυρικά στις εορταστικές εκδηλώσεις τής επετείου των 195 χρόνων από την έναρξη τής ελληνικής επανάστασης στις 25 Μαρτίου 1821.
Με ομιλίες από τους δασκάλους τους σε όλες τις τάξεις οι μαθητές συνηδειτοποίησαν τη σημασία τής ελληνικής επανάστασης, τόσο για την Ελλάδα όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.
Με τα έργα τους συνέθεσαν μεγάλα ταμπλό με θέμα την Επανάσταση, με τα οποία διακόσμησαν τους χώρους τού Σχολείου μας. Το εθνικό τους φρόνιμα τονώθηκε με την παρακολούθηση, στις 24 Μαρτίου 2016, των εορταστικών εκδηλώσεων στο θέατρο τού Σχολείου και την παρέλαση των μαθητών των μικρότερων τάξεων στην αυλή μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
Καθοριστική στην όλη εκδήλωση και τη θεατρική παράσταση υπήρξε η συμβολή τής χορωδίας των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, αποτελούμενη εφέτος μόνο από μαθητές και μαθήτριες των τριών μεγαλύτερων τάξεων τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Μουσικής κ. Φανής Αβρανά.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των μαθητών των τεσσάρων τμημάτων τής Στ΄ τάξης τού Σχολείου που πλαισίωσαν και έκλεισαν με ελληνικούς χορούς τις πανηγυρικές εκδηλώσεις. Τα αγόρια και τα κορίτσια, ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές τους, με υπερηφάνεια χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, ξεσηκώνοντας ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους γονείς στις κερκίδες τού θεάτρου.
Ανήμερα τής 25ης Μαρτίου οι μαθητές τής Στ΄ τάξης κατέθεσαν στέφανο και συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα τής Άνοιξης.