e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή τη δραστηριότητα “Το blog τού Félix” τής μεθόδου που διδάσκονται (“ZIG ZAG 1”, unité 2, p. 25) oι μαθητές τής Γ΄τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσσα, διάβασαν και κατανόησαν ένα σύντομο email τού μικρού Félix ο οποίος, μέσα από το δικό του έντυπο blog, καλωσορίζει τους επισκέπτες τής σελίδας του και τους παρουσιάζει τον εαυτό του, τα ταξίδια του, τους φίλους του, τις ζωγραφιές του, τις αγαπημένες του συνταγές, τα παιχνίδια του και τα μηνύματα των φίλων του μέσα από μικρά άρθρα, φράσεις και φωτογραφίες.
Στη συνέχεια, οι μαθητές, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Γεώργα Έφης, έμαθαν τι είναι ένα blog, κοιτάζοντας και παρατηρώντας τις ετικέτες στις στήλες με τα θέματα και τα ενδιαφέροντα τού μικρού Félix.
Τέλος, δημιούργησαν και παρουσίασαν μέσα στην τάξη το δικό τους έντυπο blog σε μορφή αφίσας, αποτυπώνοντας στιγμιότυπα από τη ζωή τους, τις εμπειρίες τους και τις προτιμήσεις τους (οικογένεια, αγαπημένα αθλήματα, βιβλία, φαγητά, σχολείο, σπίτι, αγαπημένες ταινίες και παιχνίδια), πλαισιώνοντας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποίησαν.
Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές έμαθαν να βρίσκουν πληροφορίες, να μιλούν για τον εαυτό τους χαιρετώντας και καλωσορίζοντας τους φίλους τους μέσα από μικρά εικονογραφημένα κείμενα με τη μορφή ενός έντυπου blog (μικρή ιστοσελίδα), σαν μικρή εφημερίδα ή προσωπικό ημερολόγιο, το οποίο παρουσίασαν μέσα στην τάξη.
Την οργάνωση και την επιμέλεια τής δράσης είχε η κ. Γεώργα Έφη.