e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές/-τριες τού Γαλλικού Τμήματος τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, από τις 2 Οκτωβρίου 2023 έως τις 10 Ιουνίου 2024, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έφης Γεώργα, συμμετείχαν στην υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού έργου στο πλαίσιο τής ευρωπαϊκής δράσης eTwinning (διαδικτυακή αδελφοποίηση και ανταλλαγή) σε συνεργασία με μαθητές/-τριες τού "Collège Alain Savary" τής πόλης Istres και τού "École Internationale de Manosque" τής πόλης Manosque στην Provence-Alpes-Côte-d'Azur τής Γαλλίας, καθώς και με τους μαθητές άλλων 10 σχολείων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Τουρκία. Ο τίτλος τού έργου ήταν «Super Olympique!».

Στόχος τού προγράμματος ήταν οι μαθητές/-τριες των σχολείων να συνεργαστούν με θέμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα ιδεώδη τους και να εργαστούν για τις πολυπολιτισμικές τους αξίες, με την ελπίδα να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Μετά από την γνωριμία όλων των μαθητών και των σχολείων τους μέσω βίντεο ή μέσω μηνυμάτων, οι μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων επινόησαν και επέλεξαν νέα αθλήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, τα οποία παρουσίασαν και περιέγραψαν, μέσω βίντεο ή τηλεδιάσκεψης, στα υπόλοιπα σχολεία.

Στη συνέχεια δημιούργησαν έναν ή μια Super Olympique υπερήρωα ή υπερηρωίδα, που αντιπροσώπευε τις αξίες τού αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων, και ανέλυσαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, τα προτερήματά του, καθώς και τις υπερδυνάμεις του.

Τέλος, παρακολούθησαν την τελετή αφής τής Ολυμπιακής φλόγας, στις 16 Απριλίου 2024, στην Ολυμπία τής Ελλάδας και το πέρασμα τής Ολυμπιακής φλόγας, στις 12 Μαΐου 2024, από το Alpes-de-Haute-Pronence, στη Γαλλία, και, μέσα από τηλεδιάσκεψη, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ευχές για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μπορείτε να δείτε τις δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών μας ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

Απο το genially, εδώ και εδώ.

Από το padlet, εδώ και εδώ.