e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τού 2ου Άξονα τής Εσωτερικής Αξιολόγησης τής Σχολικής Μονάδας, με θέμα «Διαρροή και Φοίτηση», οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης και οι μαθητές τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης είχαν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Η. Κεραμοπούλου, να συμμετάσχουν σε μία δράση για την «Ομαλή Μετάβαση των παιδιών τού Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό».

Στη συγκεκριμένη δράση οι μαθητές τού Δημοτικού ξενάγησαν τους μικρούς τους φίλους από το Νηπιαγωγείο σε όλους τους χώρους τού Δημοτικού Σχολείου, τους οποίους εκείνοι θα επισκεφθούν, ως μαθητές τού Δημοτικού πια, την επόμενη χρονιά. Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης σε ρόλο ξεναγών συνόδευσαν τους μαθητές τού Νηπιαγωγείου σε χώρους όπως η Αίθουσα Διδασκαλίας, το Εργαστήριο Φυσικής, Ψηφιακής τέχνης, Υπολογιστών, Καλλιτεχνικών, το Μουσείο Ιστορίας, η Αίθουσα τής Ελληνικής Παράδοσης και η Αίθουσα τής Μουσικής, το Θέατρο, η Βιβλιοθήκη, τα Γυμναστήρια και άλλα πολλά.

Η δράση αυτή ενέπνευσε εμπιστοσύνη στους μαθητές τού Νηπιαγωγείου, ενισχύοντας έτσι και τον θεσμό που θα εφαρμόσει το Σχολείο στα συγκεκριμένα τμήματα την ερχόμενη χρονιά, ως υποδοχή των νεότερων μαθητών στο Δημοτικό, τον θεσμό «Δεσμός Φιλίας - Πρωτάκια και Εκτάκια». Επίσης, ανέπτυξε και το αίσθημα τής ευθύνης στους μεγαλύτερους μαθητές ως προστάτες των μικρότερων...

Όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, το διασκέδασαν και φυσικά μοιράστηκαν στιγμές ξεγνοιασιάς χτίζοντας γερές βάσεις εμπιστοσύνης για τις μελλοντικές τους φιλίες ζωής.