e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού συνεργάζεται με το Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας ("ΥOUTH ENTREPRENEURSHIP SUMMER SCHOOL/ YES"), που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την έναρξη λειτουργίας του.

Και εφέτος μαθητές και μαθήτριες τής Α΄ τάξης έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, που διοργάνωσε το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας "ACEin", υπό την αιγίδα τού Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κέρδισαν υποτροφία για δωρεάν παρακολούθηση. 

Το θερινό αυτό σχολείο είναι το πρώτο που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου. Λαμβάνει χώρα εδώ και 15 έτη στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο την ανάδειξη τής νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανό, διαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο. Στο  τέλος  δίδεται, επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες ειδικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα πραγματοποιηθεί από 27 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2024 στις εγκαταστάσεις τού ΟΠΑ. Την εφετινή χρονιά συμμετέχουν πάνω από 650 μαθητές και μαθήτριες από περισσότερα από 260 λύκεια από όλη την Ελλάδα. Υπεύθυνη για τη συνεργασία με το ΟΠΑ για το Σχολείο μας είναι η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.

Ευχόμαστε καλή και εποικοδομητική εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας που θα το παρακολουθήσουν! Και αναμένουμε με πολλή χαρά την έναρξη τής νέας σχολικής χρονιάς προκειμένου να μας περιγράψουν τις εντυπώσεις τους!