e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, παρουσίαση τού Προγράμματος Σπουδών και τής λειτουργίας τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού στούς γονείς και κηδεμόνες των μαθητών.

Για να δείτε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων πατήστε εδώ.

Η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου και οι Υποδιεθυντές κ. Κωνσταντίνος Αραμπατζής και κ. Αικατερίνη Ζωΐδου υποδέχθηκαν τους γονείς των μαθητών των Β΄ και Γ΄ τάξεων στις 15.30-16.45 και τους γονείς των μαθητών τής Α΄ τάξης στις 17.30-19.00. Η Διευθύντρια παρουσίασε τα εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά και πολιτιστικά προγράμματα τού Σχολείου και ακολούθησε συζήτηση.

Στην αρχή η Διευθύντρια αναφέρθηκε στο όραμα των εκπαιδευτικών τού Σχολείου μας και εστίασε στον βασικό στόχο ο οποίος είναι η ποιότητα ζωής των μαθητών στο Σχολείο. Τόνισε, επίσης, ότι για να είναι "βιώσιμη" και "αειφόρος" η λειτουργία μίας σχολικής μονάδας πρέπει να λειτουργεί η αρχή τριών συγκοινωνούντων δοχείων: μαθητών - εκπαιδυτικών - γονέων. Στη συνέχεια παρουσίασε το Πρόγραμμα Σπουδών και την οργάνωση τής σχολικής ζωής.
Για να δείτε την παρουσίαση τής Διευθύντριας πατήστε εδώ.

Στις 17.00, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων, οι γονείς των μαθητών όλων των τάξεων και των δύο Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού παρακολούθησαν ομιλία τής Προϊσταμένης των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Ξένιας Παρασκευοπούλου, Ε. ψυχολόγος - MSc Σχολικής Ψυχολογίας, PhD(c), με θέμα: «Ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο Γυμνάσιο». Η κ. Παρασκευοπούλου μίλησε για την προσαρμογή των παιδιών στο Γυμνάσιο, για τον ρόλο των γονέων και των εκπαιδευτικών και για τις ιδιαιτερότητες τής εφηβικής ηλικίας.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού εύχονται σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!