e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού σχεδίου δράσης: «Η ζωή μας είναι ο καθρέπτης τής διατροφής μας», με στόχο την αλληλεπίδραση Σχολείου και οικογένειας, το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού οργάνωσε ημερίδα, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023, ώρα 16:30-19:00, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.

Οι εκπαιδευτικοί τής ομάδας ήταν οι κ. Άρτεμις Σούσου, καθηγήτρια Οικονομίας MSc, Ελένη Βλάχου-Τσοτσορού, ζωγράφος, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών και Ευδοκία Πατσιλινάκου, χημικός PhD και Διευθύντρια. τού Σχολείου. Στις εργασίες τής ημερίδας συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί κ. Παντελής Κατηνιώτης, φιλόλογος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ευαγγελία Λουτριανάκη, φιλόλογος, και Ευανθία Παπακώστα, φιλόλογος.

Στην αρχή η Διευθύντρια παρουσίασε το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας, που θα υλοποιηθεί στο Σχολείο μας για το σχολικό έτος 2023-2024, και στη ακολούθησαν οι εισηγήσεις.

Οι εισηγητές ήταν:

Ο  κ. Χρήστος Δασκαλάκης, ψυχολόγος και συγγραφέας, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Όσα κουβαλώ στο σώμα μου, όσα οι άλλοι δεν βλέπουν, η μοναξιά τής απόρριψης».

Η κ. Ελένη Κουή, παιδοδιαιτολόγος MSc, εξειδικευμένη στην Παιδιατρική Διαιτολογία, η οποία παρουσίασε το θέμα «Διατροφή εφήβων» 

Η κ. Ανδρονίκη Νάσκα, χημικός PhD, καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η οποία έκλεισε την ημερίδα με το θέμα «Παιδική και εφηβική παχυσαρκία: αλήθειες και μύθοι».

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τούς γονείς και κηδεμόνες.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.