e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την εφετινή σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιήθηκε στο Α΄ και Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού το, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής Πολιτικής, πιλοτικό πρόγραμμα «Ελαττώνω τον θυμό, αυξάνω τη συνεργασία μέσα από την Αγωγή στη Συγχώρηση-Forgiveness Education”.
Το πρόγραμμα, εφαρμοσμένο ήδη σε 17 χώρες από το Πανεπιστήμιο τού Wisconsin - Madison U.S.A., με τον συντονισμό τού Dr. Robert D. Enright, καθηγητή τής Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, ήλθε στην Ελλάδα και εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά εφέτος, από την υπεύθυνη γι΄ αυτό δρα Πέλη Γαλίτη, συνεργάτιδα τού Dr Robert D. Enright, η οποία και συντόνισε την όλη προσπάθεια.
Οι μαθητές τού τμήματος Β΄δ τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με υπεύθυνους καθηγητές την κ. Χρυσάνθη Βαβέτση, αρχικά, και τον κ. Ελισσαίο Κυνούση έπειτα, και οι μαθητές τού τμήματος Α΄4 τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Φιλοθέη Χρονοπούλου, εφάρμοσαν το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι μαθητές, συμμετέχοντας με διάφορες δράσεις στο πρόγραμμα αυτό, προβληματίστηκαν και συνειδητοποίησαν σε σημαντικό βαθμό την αξία τής συγχώρησης και τής ειρηνικής συνύπαρξης ως έναν τρόπο ζωής και συμπεριφοράς που μπορεί να λειτουργήσει ως αντίδοτο στη βία και τον εκφοβισμό,ο οποίος απειλεί όλο και περισσότερο τη σχολική και κοινωνική ζωή.