e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την πρωτότυπη οπτικοακουστική παράσταση «Χρατς Μπαμ» παρακολούθησαν οι μαθητές τής Α´ τάξης τού Γ´ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Σκοπός τής παράστασης είναι να ενεργοποιηθεί η φαντασία, η δημιουργικότητα και η παρατηρητικότητα των μαθητών. Ακόμη η παράσταση βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν την σύνδεση ήχου και εικόνας. Πρόκειται για ένα διαφορετικό εργαστήριο ήχου, όπου η σκηνή θυμίζει περισσότερο κουζίνα σπιτιού ή αποθήκη. Οι μουσικοί τής παράστασης, αντί για μουσικά όργανα, χρησιμοποιούν δημιουργικά μια σειρά από καθημερινά αντικείμενα, όπως κατσαρόλες, συρραπτικά, λάστιχα, τσουγκράνες, γραφομηχανές, πατίνια, αλλά και φρούτα και λαχανικά. Με τα “εργαλεία” αυτά συνοδεύουν ηχητικά κινούμενες εικόνες που προβάλλονται σε γιγαντοοθόνη.
Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην παράσταση, παράγοντας οι ίδιοι ήχους με εφημερίδες, άδεια μπουκάλια νερού, ακόμα και γάντια κουζίνας. Οι πρωτάκουστοι και περίεργοι ήχοι ενθουσίασαν τα παιδιά και τα ενθάρρυναν να δημιουργήσουν και αυτά τη δική τους μουσική, χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά αντικείμενα.