e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού επισκέφθηκαν, στην περιοχή τής Ακρόπολης, το ατελιέ τού Σπύρου Βασιλείου, ενός από τους πλέον παραγωγικούς, αναγνωρίσιμους και δημοφιλείς Έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις αίθουσες τού μουσείου από την υπεύθυνη ξεναγό, θαυμάζοντας τα έργα τού καλλιτέχνη τα οποία απεικονίζουν το φυσικό και αστικό τοπίο και σκηνές τής κοινωνικής ζωής.
Μετά την ξενάγηση τα παιδιά δραματοποίησαν θέματα από το έργο του καλλιτέχνη και, έχοντας ως αφετηρία αγαπημένα του αντικείμενα, ζωγράφισαν τα δικά τους έργα. Έμαθαν, έτσι, με τρόπο βιωματικό για τη ζωή και το έργο του και κυρίως τα χαρακτηριστικά τής τεχνοτροπίας τού ζωγράφου, ο οποίος συνδύαζε το λόγιο με το λαϊκό στοιχείο και την παράδοση με τον νεωτερισμό.
Στη συνέχεια τα παιδιά περιηγήθηκαν με τρενάκι στο ιστορικό κέντρο τής Αθήνας, κάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι ξενάγησης σε μοναδικά αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους τής πόλης, όπως η Ακρόπολη, η Πλάκα, το Μοναστηράκι, η Αρχαία Αγορά, η Ρωμαϊκή Αγορά, το Θησείο, η Στοά τού Αττάλου, η πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων κ.ά.
Τα παιδιά έμειναν κατενθουσιασμένα και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα.