e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού  Ψυχικού, που μαθαίνουν Γαλλικά ως β’ ξένη γλώσσα, δραστηριοποιήθηκαν προβάλλοντας τις έννοιες τής πολυγλωσσίας και τής πολυπολιτισμικότητας.
Οι μαθητές τής Γ΄τάξης διδάχθηκαν και τραγούδησαν το "Frère Jacques" και ζωγράφισαν σημαίες χωρών τής Ευρώπης.
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης έφτιαξαν έναν τρισδιάστατο Πύργο τού Άιφελ. Επίσης, βασισμένοι σε διδαγμένο λεξιλόγιο, έφτιαξαν κάρτες με τις λέξεις "φίλος", "σχολείο", "καλημέρα", "Τι κάνεις;" και "Με λένε…" σε διάφορες γλώσσες. Οι κάρτες των παιδιών στόλισαν το ταμπλό που δημιουργήθηκε για την ημέρα αυτή στον χώρο τού Σχολείου.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης αξιοποίησαν το λεξιλόγιό τους για να μελετήσουν παροιμίες και γνωμικά στα Γαλλικά και στα Ελληνικά. Μέσα από την πλατφόρμα e- arsakeio ενημερώθηκαν σχετικά με τον θεσμό τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, αλλά και την ετυμολογία των λέξεων "παροιμία" και "proverbe" στα Γαλλικά, και μελέτησαν ελληνικές και τις αντίστοιχες στα Γαλλικά παροιμίες.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης έκαναν ένα κουίζ στα Γαλλικά, το οποίο αφορούσε στις γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, καθώς και σε πληροφορίες σχετικές με τη φορά γραφής, ποια γλώσσα χρησιμοποιείται περισσότερο καθώς και ποια είναι η πιο αρχαία γλώσσα. Επίσης, ασχολήθηκαν με παροιμίες και γνωμικά μέσα από την πλατφόρμα e- arsakeio.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι καθηγήτριές τους κ. Δασκαλοπούλου Ολγα, Δούβλου Εβίτα, Καλλιβρούση Αθηνά και Χατζηιωάννου Δέσποινα.