Με αφορμή τη Journée Nationale du Fromage (27 mars) οι μαθητές τής Στ΄ τάξης των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα στις 28 Μαρτίου 2014 πήραν μέρος σε ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα ξενάγησης στον κόσμο των γεύσεων των γνωστότερων γαλλικών τυριών.
Αρχικά, οι μαθητές είδαν τρία βίντεο που παρουσίαζαν τα γαλλικά τυριά και τα χαρακτηριστικά τους. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια έντυπου υλικού επικεντρώθηκαν στη μελέτη τεσσάρων τυριών: camembert, brie, roquefort, fromage de chèvre και, τέλος, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μάθημα γευσιγνωσίας και να τα δοκιμάσουν μέσα στην τάξη.
Στη βιωματική αυτή προσέγγιση, τις εντυπώσεις κέρδισαν το brie και το fromage de chèvre, ενώ το camembert, αν και αποτελεί ίσως το πιο γνωστό γαλλικό τυρί, ήρθε τελευταίο στις προτιμήσεις των παιδιών λόγω τής ιδιαίτερης μυρωδιάς του.
Τέλος, οι μαθητές συνέθεσαν κολλάζ πάνω σε χαρτόνια με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τυριά από διάφορες περιοχές τής Γαλλίας με τα οποία στόλισαν την τάξη τους.
Την επιμέλεια τής δράσης είχαν οι καθηγήτριες κ. Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.
Μαθαίνω και γεύομαι τα γαλλικά τυριά
admin-itdept2023-03-02T14:28:42+02:0024 Απριλίου 2014|Categories: Γαλλικά|Tags: brie, camembert, fromage de chèvre, Journée Nationale du Fromage, roquefort, Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, κολλάζ, μαθημα γευσιγνωσίας, τα γαλλικά τυριά|