Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά, αφού μελέτησαν το λεξιλόγιο και τις συντακτικές δομές που απαιτούνται για την κατανόηση μιας συνταγής μαγειρικής, στις 10 Δεκεμβρίου 2014 έγραψαν στη γαλλική γλωσσα τη συνταγή τού αγαπημένου τους γλυκού, την οποία και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για την καλύτερη συνταγή τής τάξης. Οι εργασίες τους αναρτήθηκαν σε ταμπλό τού Σχολείου.
Στη συνέχεια, μέσα από προβολή σχετικών αποσπασμάτων βίντεο τής γαλλικής τηλεόρασης, οι μαθητές εξασκήθηκαν στην ακουστική κατανοήση τής γαλλικής γλώσσας και συγχρόνως πληροφορήθηκαν για το πώς μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής λάστιχων αυτοκινήτων έφτασε να εκδίδει έναν από τους διασημότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς με εκτιμήσεις για τα καλύτερα εστιατόρια τής Γαλλίας και να απονέμει στις μέρες μας βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Έπειτα επισκέφθηκαν νοερά ένα βραβευμένο εστιατόριο παρακολουθώντας ένα ζευγάρι Γάλλων που απολάμβανε το γεύμα του και καταγράφοντας τις εντυπώσεις του.
Τέλος, δουλεύοντας σε ομάδες εργασίας, αναζήτησαν πληροφορίες για το προφίλ των τριών μεγαλύτερων σεφ τής Γαλλίας σε σχετικό ταμπλό που αναρτήθηκε στο Σχολείο από την καθηγήτριά τους κ. Έρη Λιάκου, απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο και μετέφεραν τις πληροφορίες που συνέλεξαν στους συμμαθητές τους. Έτσι ολοκληρώθηκε η προφορική παρουσίαση τού προφίλ κάθε σεφ στην τάξη.
Γαλλική κουζίνα και βραβευμένοι σεφ
admin-itdept2023-03-02T14:22:19+02:0027 Φεβρουαρίου 2015|Categories: Γαλλικά|Tags: Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, γαλλικά, εστιατόρια τής Γαλλίας, σεφ, συνταγή μαγειρικής|