Με αφορμή την ενότητα 4 τής μεθόδου Vitamine 2, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Πατρών που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα δραστηριοποιήθηκαν στον προφορικό λόγο με βιωματικό τρόπο.
Έχοντας μιλήσει για τη γαλλική κουζίνα, τις γαλλικές σπεσιαλιτέ και γαλλικά φαγητά που είναι γνωστά και στη χώρα μας, στις 4 Μαΐου 2015 οι μαθητές παρασκεύασαν το πρώτο τους γαλλικό γλυκό, «la mousse au chocolat», ακολουθώντας τη συνταγή τού βιβλίου. Τα παιδιά απόλαυσαν τόσο το γλύκυσμα όσο και αυτή την ξεχωριστή δραστηριότητα.
Την επιμέλεια και την οργάνωση τής δράσης είχε η καθηγήτρια κ. Αγγελική Παπαδημητροπούλου.
Δημιουργώ την πρώτη μου γαλλική συνταγή
admin-itdept2023-03-02T14:20:05+02:0026 Μαΐου 2015|Categories: Γαλλικά|Tags: mousse au chocolat, Αρσακείου Δημοτικού Πατρών, γαλλικά, γαλλικά φαγητά, γαλλικές σπεσιαλιτέ, γαλλική κουζίνα, γαλλικό γλυκό|