Όπως κάθε χρόνο, οι μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού εξερεύνησαν τους δρόμους τής διπλωματίας με τη συμμετοχή τους στο 18ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, που διεξήχθη στο Ίδρυμα Ευγενίδη, στην Αθήνα, από 27 μέχρι 29 Μαρτίου 2015.

Οι μαθητές εκπροσώπησαν τη Γερμανία και τoν Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (IAEA) και συμμετείχαν ονομαστικά στις εξής επιτροπές:
Committee on Disarmament and International Security: Πετρίδη Φραντζέσκα
Special Conference on Gender Equality: Βλόντζου Μαρίλη
Social Humanitarian and Cultural Committee: Λαζαρίδης-Κηρολίβανος Ελευθέριος
Special Political and Decolonisation Committee: Ποζιού Παναγιώτα
Commission on Economic and Social Development: Αρβανιτάκης Ηλίας
Commission on Science Information and Technology: Παπαδόπουλος Δημήτρης, Λέττας Νικόλαος.
Εκτός από τους μαθητές που συμμετείχαν ως σύνεδροι, η μαθήτρια Άρτεμις Παναγιωτίδου (Γ΄ τάξη) συμμετείχε ως πρόεδρος τής Επιτροπής Science Information and Technology και απέσπασε ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια τόσο για την άψογη παρουσία και το ήθος της όσο και για τη διεκπεραίωση των καθηκόντων της.
Οι μαθητές πραγματεύτηκαν θέματα όπως: την ισότητα των δύο φύλων όσον αφορά στην εκπαίδευση και στην εργασία, τη διακοπή χρηματοδότησης και προμήθειας όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις, το ζήτημα των Σύρων προσφύγων, το ζήτημα τής σταθερότητας και τής εξέλιξης τού εξωτερικού χρέους, τη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο διαδίκτυο κ.ά. Το συνέδριο διεξήχθη στα Αγγλικά, με συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία από την Ελλάδα.
Οι μαθητές άντλησαν το υλικό τους από εκτενείς έρευνες στο διαδίκτυο, σε βιβλιοθήκες καθώς και στον ελληνικό και ξένο τύπο. Τα παιδιά απόλαυσαν και επωφελήθηκαν από την εμπειρία τους αυτή, η οποία τούς έδωσε την ευκαιρία όχι μόνο να ερευνήσουν και να συζητήσουν θέματα παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά και να αναπτύξουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια τής ζωής τους, όπως είναι η επίλυση προβλημάτων, η λήψη αποφάσεων, η αντιμετώπιση κρίσεων, η βελτίωση τού γραπτού και τού προφορικού λόγου μπροστά σε κοινό, η διαλλακτικότητα και η συνεργασία.
Τους μαθητές προετοίμασαν και συνόδευσαν οι καθηγήτριες τους και υπεύθυνες τού προγράμματος κ. Α. Τζαμάλη και Μ. Παππά.